Αριθμητική Αξιολόγηση Αλγορίθμων Κατάταξης Συναισθήματος , με Χρήση Γράφων Ν-Γραμμάτων - Κανέλλης, Γεώργιος Ι. (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2014)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία λαμβάνει χώρα η επεξεργασία εκατομμυρίων ανεξάρτητων και περιορισμένου μήκους κειμένων του κοινωνικού δικτύου Twitter, ώστε να αποτελέσουν κατάλληλη είσοδο για αλγορίθμους ανάλυσης και κατάταξης συναισθημάτων στις τρεις βασικές κατηγορίες (θετικό, αρνητικό, ουδέτερο). Ο μηχανισμός ταξινόμησης υλοποιείται με το Weka, μία δημοφιλή βιβλιοθήκη γραμμένη σε Java, βιβλιοθήκη άκρως κατάλληλη για ταξινόμηση/πρόβλεψη. Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης του εργαλείου Weka, δρουν σε αριθμητικές τιμές , τις οποίες παρέχουν από τα αρχικά κείμενα οι μετρικές που προκύπτουν από την δημιουργία γράφων ν-γραμμάτων. Οι γράφοι ν-γραμμάτων παράγονται από τα κατάλληλα προσαρμοσμένα κείμενα. Περαιτέρω, οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης εξετάζονται ως προς την απόδοσή τους στις προκαθορισμένες τιμές , και αξιολογούνται.