Εσώκλειστοι αδρανειακοί μηχανισμοί μετατροπής ενέργειας θαλάσσιων κυμάτων - Γεωργούτσος, Βασίλειος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2014)
Η θάλασσα αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα τεράστιο ανεξερεύνητο κομμάτι για τον τομέα της τεχνολογίας στην παραγωγή ενέργειας. Έτσι η διπλωματική αυτή εργασία επικεντρώνεται στο πως μπορεί να γίνει η απορρόφηση της κυματικής ενέργειας χρησιμοποιώντας αδρανειακές διατάξεις και προτείνει έναν νέο τρόπο για την υλοποίηση της διαδικασίας αυτής.