Προκαταρκτικός Σχεδιασμός Θαλάσσιας Μονοπάσσαλης Ανεμογεννήτριας - Κουκουλάς, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2014)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρείται αφενός να καταγραφούν τα βασικά στοιχεία της διεθνούς πρακτικής που ακολουθείται για το σχεδιασμό μονοπάσσαλων θαλάσσιων ανεμογεννητριών, κυρίως μέσω αναφορών σε διεθνείς κανονισμούς και τεύχη με κατευθυντήριες οδηγίες, και αφετέρου να μελετηθεί σε επίπεδο προκαταρτικού σχεδιασμού μια πρότυπη μονοπάσσαλη θαλάσσια ανεμογεννήτρια με δεδομένα που αφορούν τον ελλαδικό χώρο.