Δείκτης EEDI, περιβάλλον και ζητήματα εφαρμογής του - Τσούμαρης, Χρήστος-Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μελέτης Πλοίου & Θαλασσίων Μεταφορών, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται τη θεματική ενότητα του δείκτη Σχεδίασης Ενεργειακής Αποδοτικότητας (Energy Efficiency Design Index, EEDI). Ο δείκτης αυτός δημιουργήθηκε στα πλαίσια της αναγκαιότητας του περιορισμού των αερίων του θερμοκηπίου. Θεσπίστηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (IMO) σε συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα που είναι προσκείμενη σε ναυτιλιακά ζητήματα.