Μελέτη του ρόλου της πηγής του αζώτου στην ανάπτυξη του στελέχους Nannochloropsis sp. και στη σύνθεση ενώσεων εμπορικού ενδιαφέροντος - Γκόβαρη, Βασιλική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης & Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών, 2015)
Στην παρούσα ερευνητική εργασία μελετήθηκε η ανάπτυξη του μικροφύκους Nannochloropsis sp. σε διάφορες συνθήκες καλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα ο ρόλος της πηγής του αζώτου στην καλλιέργεια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στον προσδιορισμό ποιοτικών, καθώς και ποσοτικών αποτελεσμάτων μερικών εκ των κυριότερων μεταβολιτών του μικροοργανισμού.