Η κίνηση των σωμάτων και η τοπολογία του αρχιτεκτονικού χώρου - Χολή, Ερατώ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Στη παρούσα εργασία στην ουσία επιχειρείται η παράλληλη περιγραφή του χωρικού φαινομένου, μέσα από δύο διαφορετικές γλώσσες και πρακτικές που πλάθουν χωρικότητες, την αρχιτεκτονική και το χορό. Το χωρικό φαινόμενο αποτελεί ένα δυναμικό πεδίο μετασχηματισμών σχέσεων και ιδιοτήτων. Μελετάται λοιπόν η παράλληλη μετάφραση του χωρικού φαινομένου ως προς την εμπειρία, την αναπαράσταση και τη νοηματοδότηση. Η κίνηση του σώματος σε συνδυασμό με τις αισθήσεις, παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην εμπειρία της χωρικότητας, η οποία βιώνεται ως η διαρκής μεταβαλλόμενη σχέση του υποκειμένου με το χώρο. Στην ουσία ο χώρος είναι η σχέση μου μαζί του, δεν υπάρχει αυθύπαρκτος. Η σχέση της κίνησης του ανθρώπινου σώματος με τον χώρο αποτελεί ένα δυναμικό πεδίο τοπολογικών μετασχηματισμών το οποίο διαρκώς μεταβάλλεται. Ο άνθρωπος με το ενσώματο αντιληπτικό σύστημα που διαθέτει βασισμένο στις αισθήσεις του, αντιδρά και διαδρά με το περιβάλλον και τις μεταβλητές σχέσεις που αυτό παράγει με ποικίλους τρόπους, ανασυνθέτοντας διαρκώς το χωρικό του πεδίο κάθε στιγμή. Η ανάλυση που προσφέρει η χορολογική προσέγγιση για την κίνηση των σωμάτων και το λεξιλόγιο αυτής, μπορεί να αποτελέσει συμπληρωματικό εργαλείο στην έρευνα και την ανάλυση της πολυπλοκότητας των σχέσεων που δημιουργεί το χωρικό φαινόμενο