Διερεύνηση Γεωχημικών Χαρακτηριστικών σε εδάφη και υπόγεια νερά παρουσία Χρωμίου - Μπομπότη, Νεφέλη-Μαρία Σ. (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, 2014)
Η παρούσα εργασία μελετά την παρουσία ανθρωπογενούς και γηγενούς χρωμίου στα εδάφη και υπόγεια νερά της Ελλάδας σε περιοχές όπου ανιχνεύθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου. Αποτελεί μέρος του χρηματοδοτούμενου προγράμματος Life+ CHARM (Chromium in Asopos groundwater system: Remediation Technologies and Measures) το οποίο, μεταξύ άλλων, έχει ως σκοπό την αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του εδάφους και των υπογείων υδάτων στην παρουσία υψηλών συγκεντρώσεων εξασθενούς χρωμίου (Cr(VI)), την ανάπτυξη μιας ορθολογικής μεθοδολογίας για τον προσδιορισμό των ανώτερων αποδεκτών τιμών καθώς και την εφαρμογή της οδηγίας πλαίσιο για τα υπόγεια ύδατα (Groundwater Directive GWD).