Μελέτη και σχεδιάση αλιευτικούς σκάφους - Osman, Kasem (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Μελέτης Πλοίου & Θαλασσίων Μεταφορών, 2014)
Μελέτη και σχεδιάση ενός αλιευτικού σκάφους μήκους 32.5 μέτρα στο οποίο θα επιχειρεί σε ολόκληρη τη Μεσόγειο