Μελέτη Φωτοβολταϊκού Συστήματος για την Τροφοδοσία Θερμαντικών-Ψυκτικών Εγκαταστάσεων Εργοστασίου - Πετρή, Σταματίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2014)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η σχεδίαση και η μελέτη ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος σε στέγες κτιρίων που βρίσκονται σε εργοστάσιο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αττικής. Στα πλαίσια του σχεδιασμού γίνεται μια προσπάθεια διαστασιοδότησης των συστημάτων και ηλεκτρονικών διατάξεων που απαιτούνται για την λειτουργία μιας αυτόνομης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια αναδρομή στην εξέλιξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων στον ελλαδικό χώρο αλλά και παγκοσμίως . Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται έννοιες που σχετίζονται με την λειτουργία του φωτοβολταϊκού στοιχείου όπως το φωτοβολταϊκό φαινόμενο. Στο τρίτο κεφάλαιο εξετάζεται η λειτουργία του φωτοβολταϊκού πλαισίου και αναφέρονται οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση του. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μελέτη για την εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος που καλείται να καλύψει μεγάλες ημερήσιες απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια. Στο πέμπτο κεφάλαιο περιγράφονται τα συμπεράσματα που αποκομίστηκαν από την εργασία.