Γαλβανική διάβρωση υλικών στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων – Μελέτη γήρανσης υλικών - Σταματόπουλος, Γιώργος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2014)
Στην παρούσα πτυχιακή εξετάζεται η οξείδωση των φωτοβολταικών στηρίξεων, και τρόποι που μπορούν να μειώσουν το πρόβλημα αυτό. Οι βάσεις των φωτοβολταικών αποτελούνται, συνήθως, από χαλύβδινα πόδια και στηρίξεις από αλουμίνιο. Ο συνδιασμός των υλικών αυτών ποικίλει ανάλογα με την εταιρία. Ο παραπάνω συνδιασμός έχει πάντα ως αποτέλεσμα τα υλικά να διαβρωθούν με την πάροδο του χρόνου. Ανάλογα όμως με το τι διεργασίες ή τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν ανάμεσα τους, ο χρόνος αυτός μπορεί να αυξηθεί. Το κομμάτι τις διάβρωσης των υλικών των φωτοβολταικών στηρίξεων αποτελεί μέρος της πτώσης της απόδοσης των Φ/Β συστημάτων και για αυτό είναι σημαντικό να μελετείται και να λαμβάνεται υπόψη στην διαδικασία τοποθέτησης τους.