Γραμμικός και Ακέραιος Προγραμματισμός - Κιλιτζιράκη, Στυλιανή (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2014)
Η μεταπτυχιακή αυτή εργασία εισάγει τον αναγνώστη στις βασικές έννοιες της επιχειρησιακής έρευνας, του γραμμικού προγραμματισμού και του ακέραιου προγραμματισμού. Παραδείγματα προβλημάτων γραμμικού και ακέραιου προγραμματισμού βρίσκουν εφαρμογή σε διάφορους τομείς, όπως η βιομηχανία, η ιατρική, κ.α. Αναλυτικά επεξηγούνται οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιουνται για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, καθώς και παραθέτονται παραδείγματα για κάθε μία από αυτές τις μεθόδους. Τέλος, εφαρμόζοντας τη θεωρία, επιλύουμε δύο πολύπλοκα πραγματικά προβλήματα βιομηχανίας που ανάγονται σε προβλήματα ακέραιου προγραμματισμού.