Τεχνοοικονομική Ανάλυση Επέκτασης Δικτύου Φυσικού Αερίου στην Βορειοανατολική Αττική και Εναλλακτική Χρήση Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) - Στάθης, Στυλιανός Σ. (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2015)
Σκοπός της μεταπτυχιακής αυτής εργασίας είναι η ανάλυση της επένδυσης για την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Προς το παρόν ο αγωγός μέσης πίεσης για την τροφοδότηση του φυσικού αερίου στους τελικούς καταναλωτές καταλήγει στην Παλλήνη. Οι περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής όπως η Ραφήνα, η Νέα Μάκρη και η Αρτέμιδα, που είναι διαρκώς αναπτυσσόμενες περιοχές, δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στα οφέλη του φυσικού αερίου. Έτσι στόχος της μελέτης είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων για την βιωσιμότητα της επένδυσης για την εταιρία παροχής αερίου για την επέκταση του δικτύου της σε αυτές τις περιοχές.