Διαμόρφωση σχεδίου ασφάλειας νερού στο υδροδοτικό σύστημα της πόλης της Λαμίας - Τρανού, Σοφία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2014)
Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία έχει ως στόχο την διαμόρφωση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού για την πόλη της Λαμίας, βασισμένο στην προσέγγιση του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συγκεκριμένα στο σχετικό εγχειρίδιο που συντάχθηκε το 2009 στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ WHO (World Health Organization) και IWA (International Water Association) (Bartrametal., 2009). Η διαμόρφωση του ΣΑΝ Λαμίας πραγματοποιείται σε τρία στάδια. Στο πρώτο μέρος, αναλύεται η σημασία της Προστασίας και της Διαχείρισης του πόσιμου νερού με αναφορές στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης και της Ελλάδας ως προς την ποιότητα του νερού της ανθρώπινης κατανάλωσης, την προστασία και διαχείριση υδάτων και τον καθορισμό προτύπων ποιότητας περιβάλλοντος στον τομέα της πολιτικής των υδάτων. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται βιβλιογραφική ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού και γίνεται εισαγωγή του όρου Σχέδιο Ασφάλειας Νερού (ΣΑΝ).