Ρύπανση από πετρελαιοκηλίδες στο θαλάσσιο περιβάλλον: προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης - Ταμπακίδης, Χαράλαμπος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.Τομέας Υδάτινων Πόρων και Περιβάλλοντος, 2014)
Αντικείμενο της παρούσης μεταπτυχιακής εργασίας είναι ανάδειξη του προβλήματος των διαρροών υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο περιβάλλον, η παρουσίαση του διεθνούς νομικού πλαισίου σχετικά με την προστασία των θαλασσών από την ρύπανση από πλοία, και η βιβλιογραφική επισκόπηση των σύγχρονων μεθόδων αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων.