Σταιστική ανάλυση της κατανομής του μεγέθους υδροσταγονιδίων του Disdrometer RD-69 - Αλεξίου, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων, 2014)
Η μελέτη της κατανομής του μεγέθους της σταγόνας της βροχής (Drop Size Distribution ή Raindrop Size Distribution) είναι πολύ χρήσιμη σε διάφορους τομείς, όπως οι τηλεπικοινωνίες, η δορυφορική μετεωρολογία, η διάβρωση του εδάφους και η μελέτη της φυσικής των σύννεφων. Εξαιτίας της αύξησης της διάβρωσης του εδάφους που οφείλεται στην συνεχή επέκταση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον για τους τομείς αυτούς. Ακριβείς μετρήσεις της κατανομής μεγέθους των σταγόνων είναι σημαντικές για πολλές μετεωρολογικές εφαρμογές, όπως πρόγνωση του καιρού με χρήση Radar και γενικά συμβάλλουν στη «μοντελοποίηση» των βροχοπτώσεων και συνεπώς στην καλύτερη εκτίμησή τους.