Απόκριση χαλύβδινων κατασκευών σε θερμοκρασιακές συνθήκες πυρκαϊά - Τριανταφυλλίδου, Δομνίκη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, 2014)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την απόκριση 2 χαλύβδινων κατασκευαστικών στοιχείων πλάκας και δοκού σε θερμοκρασιακές συνθήκες πυρκαϊάς. Προς την κατεύθυνση αυτή, ήταν απαραίτητος ο προσδιορισμός θερμικών και μηχανικών ιδιοτήτων του χάλυβα σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και ο προσδιορισμός του φορτίου της πυρκαϊάς. Με άλλα λόγια ο προσδιορισμός μοντέλου υλικού και μοντέλου πυρκαϊάς.