Τεχνικές ταξινόμησης εδάφους με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων που προέρχονται από ραντάρ συνθετικής απεικόνισης - Σκουλαρίκης, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2014)
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία πραγματεύεται τις τεχνικές ταξινόμησης διάφορων εδαφικών περιοχών (αστικές περιοχές, καλλιεργημένες εκτάσεις, θαλάσσιες περιοχές κλπ) χρήσει δορυφορικών εικόνων (SAR εικόνων) που προέρχονται από ραντάρ συνθετικής απεικόνισης. Το ραντάρ συνθετικής απεικόνισης (SAR) παρέχει την μοναδική δυνατότητα απεικόνισης υψηλής ανάλυσης της επιφάνειας της γης υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες ανεξαρτήτου ημέρας ή νύχτας.