Διεξαγωγή Έρευνας Αγοράς Σχετικά με την Χρησιμότητα Υιοθέτησης Συνεργατικών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου από Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις - Μανουσέλης, Εμμανουήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2014)
Η διπλωματική αυτή εργασία έχει ως στόχο να ανιχνεύσει την ενδεχόμενη χρησιμότητα που θα είχε για τις πολύ μικρές ελληνικές επιχειρήσεις η υιοθέτηση συνεργατικών δραστηριοτήτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Με αυτό το σκεπτικό εκτός από την αρχική θεωρητική επισκόπηση εννοιών όπως Διαδίκτυο, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ηλεκτρονικές Αγορές και Συνεργατικότητα πραγματοποιείται και έρευνα αγοράς ανάμεσα σε πολύ μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Τα αποτελέσματα και η στατιστική ανάλυση τους, μας δίνουν μία εικόνα αρχικά για το προφίλ των υφιστάμενων εμπορικών σχέσεων των επιχειρήσεων, αλλά μας επιτρέπουν κυρίαρχα να αναγνωρίσουμε και ευρύτερες επιθυμίες των πολύ μικρών ελληνικών επιχειρήσεων για διαφόρων μορφών συνεργατικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, ο διαχωρισμός των επιχειρήσεων του δείγματος σε επιμέρους ομαδοποιήσεις, ανάλογα με ορισμένες απαντήσεις, μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε περισσότερο και πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας, αλλά και να αναγνωρίσουμε ποιες επιχειρήσεις θα ήταν ενδεχομένως πιο ώριμες και πιο έτοιμες για να αναπτύξουν πιο σύνθετες μορφές συνεργασίας.