Αντιμεταθετικές οικογένειες τελεστών πρώτης τάξης - Γιόγιακας, Σωτήριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μαθηματικών, 2014)
Στην εργασία αυτή γίνεται μελέτη σε μη αυτοσυζυγείς άλγεβρες τελεστών πάνω σε ένα χώρο Hilbert θεωρώντας ειδικούς τύπους τέτοιων αλγεβρών και συγκεκριμενα άλγεβρες που ορίζονται από αντιμεταθετικές οικογένειες τελεστών πρώτης τάξης.