Προστασία από θορύβους μουσικής κέντρων διασκέδασης στην Ελλάδα∙ Συμβολή στη μελέτη του σχετικού νομοθετικού πλαισίου - Γεωργιοπούλου, Βασιλική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής, 2014)
Γίνεται αναφορά στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία για την προστασία από θορύβους μουσικής κέντρων διασκέδασης, περιλαμβανομένων και των σύγχρονων «pub», «club» κλπ που χρησιμοποιούν μουσική εντός, και/ή εκτός του κλειστού χώρου του μαγαζιού. Σύγκριση με τη σχετική νομοθεσία άλλων μεσογειακών χωρών επισημαίνει πρώτον, την ανάγκη εισαγωγής οριακών επιπέδων θορύβου για τις χαμηλές συχνότητες, και δεύτερον ότι οι ανεκτές στάθμες θορύβου του Έλληνα νομοθέτη είναι σχετικά αυστηρές. Συνυπολογίζοντας τις επιπτώσεις του θορύβου στην υγεία και ψυχολογία που διαπιστώνονται παγκοσμίως, διατυπώνονται προτάσεις για αναθεώρηση της νομοθεσίας και την εφαρμοσιμότητά της.