Υπολογισμός ανθρακικού αποτυπώματος κατά την κατεδάφιση κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα - Τζωρτζινάκης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής, 2014)
Η παρούσα Διπλωματική Εργασία ασχολείται με το πρόβλημα των αυθαιρέτων κτισμάτων. Είναι ένα θέμα που αφορά πολλούς πολίτες και έχει επανειλημμένα προκαλέσει πλήθος νομοθετικών ρυθμίσεων από πλευράς πολιτείας. Στόχος της εργασίας είναι να συνταχθεί ένα λογισμικό το οποίο αφενός να εκτιμά τις επιπτώσεις από την κατεδάφιση του αυθαιρέτου και την μετεγκατάσταση των ενοίκων σε άλλη ισοδύναμη νόμιμη κατοικία στην αυτή περιοχή και αφετέρου να συγκρίνει τις επιπτώσεις με εκείνες που θα προέκυπταν εάν το αυθαίρετο νομιμοποιείτο με παράγωγες υποχρεωτικές δομικές παρεμβάσεις ώστε περιβαλλοντικά να γίνει λιγότερο ενεργοβόρο. Η σύγκριση γίνεται με βάση το κόστος παρεμβάσεων καθώς και το εκλυόμενο CO2 από τις προτεινόμενες δραστηριότητες