Πρωτόκολλα επικοινωνίας και διαλειτουργικότητας στην ηλεκτρονική υγεία - Μακρή, Δέσποινα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2014)
Η αλματώδης πρόοδος της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών έχει επηρεάσει μια πληθώρα επιστημών, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και η ιατρική. Συγκεκριμένα, καθημερινά στην ιατρική εισβάλλουν διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες αποσκοπούν στην βελτίωση του επιπέδου υγειονομικής περίθαλψης προς όφελος τόσο των ασθενών όσο και των υγειονομικών επαγγελματιών. Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο την παρουσίαση της παρούσας κατάστασης στην ηλεκτρονική υγεία και πιο συγκεκριμένα στο επίπεδο διαμόρφωσης προτύπων και διαλειτουργικότητας στην Ευρωπαϊκή Υγεία. Θα δείτε συνοπτικά μια παρουσίαση της υγείας γενικότερα και την κατάσταση που υπάρχει στην Πρωτοβάθμια Υγεία. Έπειτα με την παρουσίαση διεθνών πρακτικών και σχετικών προτύπων δημιουργείται μια συγκριτική αξιολόγηση της κατάστασης στην Υγεία. Έτσι προκύπτει μια συνοπτική παρουσίαση στην Ελλάδα , με ορισμένες προτάσεις όπου στοχεύουν στην βελτίωση των επιπέδων διαλειτουργικότητας και της ποιότητας των υγειονομικών παροχών στην χώρα μας.