Επανεξέταση του συντελεστή ασφαλείας έναντι ρευστοποίησης σε σεισμό - Καλογεράκη, Χαρίκλεια (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Γεωτεχνικής. Εργαστήριο Θεμελιώσεων., 2014)
Η ρευστοποίηση μη συνεκτικών εδαφών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της Γεωτεχνικής Σεισμικής Μηχανικής και η συνεχής μελέτη του φαινομένου έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μεθοδολογιών για την ποσοτική εκτίμηση – πρόβλεψη των αποτελεσμάτων της. Οι μεθοδολογίες αυτές εξαρτώνται στο σύνολό τους από τον συντελεστή ασφαλείας έναντι ρευστοποίησης, η τιμή του οποίου εκτιμάται ως σήμερα από τα αποτελέσματα επιτόπου γεωτεχνικών δοκιμών σύμφωνα με την εμπειρική μεθοδολογία των Youd et al. (2001). Επομένως, καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί σκοπό της παρούσας διπλωμα¬τικής εργασίας, η εκτίμηση του συντελεστή ασφάλειας που αντιστοιχεί στη δεδομένη σεισμική απόκριση ενός εδαφικού υλικού μιας αριθμητικής ανάλυσης ή ενός πειράματος, δηλαδή στις ακριβείς χρονοϊστορίες αναπτυσσόμενων διατμητικών τάσεων και υπερπίεσης πόρων και η εξέταση της συμβατότητάς του με τον εμπειρικό συντελεστή ασφάλειας. Εν συνεχεία, περιγράφονται συνοπτικά οι επιμέρους εργασίες της παρούσας διπλωματικής εργασίας και τα κύρια συμπεράσματα στα οποία κατέληξε κάθε μία από αυτές.