Δημιουργία Βάσης Δεδομένων Ακίνητης Περιουσίας Ιδρύματος ΣΕΠ - Λειβαδάρος, Παρασκευάς (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών.Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η δημιουργία μίας Βάσης Δεδομένων με τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος "Σώμα Ελλήνων Προσκόπων" που επιλέχθηκε ως ενα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με αρκετά ακίνητα στην κυριότητα του, σε ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα. Η δημιουργία της Βάσης Δεδομένων έγινε ύστερα από καταγραφή των στοιχείων που υπάρχουν στο φυσικό αρχείο του Ιδρύματος και ανάλογη επεξεργασία όπου κρίθηκε απαραίτητο. Στην εργασία πέρα από την Βάση Δεδομένων και την μεθοδολογία δημιουργίας της παρουσιάζονται οι δυνατότητες των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών και η ανάδειξη της χρησιμότητας ύπαρξης Κτηματολογίου σε ενα Νομικό Προσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.