Κέντρο Γεωλογικής ιστορίας του Βούρινου - Γιαννακοπούλου-Καραμούζη, Ίρις (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού, 2014)
Η διπλωματική αυτή, πέρα από μια σχεδιαστική πρόταση, επιχειρεί να διερευνήσει τα πολλαπλά σχεδιαστικά ερωτήματα που προκύπτουν από την αναζήτηση μιας σχέσης ανάμεσα στη γεωλογία και την αρχιτεκτονική. Αφορμή, αποτελεί η ιδιαίτερη γεωλογική ιστορία του Βούρινου, βουνού στα σύνορα νόμου Κοζάνης-Γρεβενών, ο όποιος μαζί με την Πίνδο και τα Γρεβενά κρύβει την ιστορία σχηματισμού όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. To σημείο επέμβασης τοποθετείται στους πρόποδες του Βούρινου, σε άμεση σχέση με το ποτάμι του Αλιάκμονα και το νέο φράγμα του Ιλαρίωνα. Με την παρουσία του τελευταίου στην περιοχή κυριαρχεί η αντιστικτική σχέση μεταξύ φυσικού τοπίου και ανθρώπινης παρέμβασης, δίπολο που αναδεικνύεται σαν βασικός άξονας της σχεδιαστικής πρότασης. Η έννοια της γεωλογικής μεταβολής, η έννοια της ανθρώπινης παρέμβασης, αλλά και οι έννοιες της αναπαράστασης, της αντίληψης και της ερμηνείας του φυσικού περιβάλλοντος από τον άνθρωπο συνοψίζουν την προβληματική γύρω από το θέμα. Πρόθεση του σχεδιασμού είναι μια νέα ανάγνωση του φυσικού τοπίου της περιοχής μέσα από την ανθρώπινη παρέμβαση. Η ιδέα συνοψίζεται στην εισαγωγή στο φυσικό τοπίο ενός αυστηρού και ουδέτερου συστήματος αναφοράς που συμβολίζει τη σταθερότητα απέναντι στη διαρκή μεταβολή των γεωλογικών διεργασιών. Η χρήση της αυστηρής γεωμετρίας, η έννοια της οριζοντιότητας, η όσο το δυνατόν αναλλοίωτη διατήρηση του φυσικού αποτελούν κεντρικά σημεία της σύνθεσης.