"Ταξιδεύω χορεύοντας". Κέντρο χορού και φιλοξενίας στον Κεραμεικό - Καλογεράκη, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού, 2014)
Αυτή η διπλωματική με θέμα "Ταξιδεύω χορεύοντας- Κέντρο χορού και φιλοξενίας στον Κεραμεικό" πραγματεύεται το χορό και τη φιλοξενία,το παλιό και το νέο κέλυφος, το δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.Στο κέντρο της πόλης όπου όλοι κινούνται σε γρήγορους ρυθμούς, κάποιοι χορεύουν και δίνουν στο δημόσιο χώρο και τα αρχαία της Αθήνας μια νέα ανάσα. Εκεί λοιπόν βρίσκεται ένα οικόπεδο που τώρα ερημώνει με τα δέντρα και τα διατηρητέα κτίρια να χάσκουν πάνω από ένα μεγάλο σκάμα αρχαιολογικών ευρημάτων. Σε σημείο κομβικό, ανάμεσα σε νεκρά κύτταρα της πόλης και ζωηρές αρτηρίες, τοποθετείται ένα νέο κτίσμα που φιλοξενεί χρήσεις hostel, το οποίο ε τη σειρά του φιλοξενεί άτομο από όλο τον κόσμο που το μόνο κοινό που έχουν είναι το πάθος για χορό. ο χορός βρίσκει τόπο να καλλιεργηθεί στα τρία διατηρητέα κτίσματα και εκτονώνεται στον ελεύθερο υπαίθριο χώρο, που έρχεται να ενωθεί με τον δημόσιο. Γιατί το ταξίδι μπορεί να είναι πνευματικό μέσα από την επαφή με πολιτισμούς και ρυθμούς.