Κέντρο παρατήρησης του ουρανού και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Κρυονέρι Κορινθίας - Δρίτσα, Αγγελική (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού, 2014)
Το θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι η δημιουργία ενός κέντρου επισκεπτών για τον αστρονομικό σταθμό που εγκαταστάθηκε το 1973 κοντά στο Κρυονέρι Κορινθίας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Το κτίριο καλείται να εξυπηρετήσει τις βασικές ανάγκες ενός συγκροτήματος που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα αστρονομικό πάρκο, καθώς το εμβαδόν του οικοπέδου είναι περίπου 20 στρέμματα. Το κτίριο περιλαμβάνει μία βιβλιοθήκη, μία αίθουσα προβολών, ένα πλανητάριο, εστιατόριο, κατάστημα, και έναν μικρό ξενώνα για φοιτητές και αστρονόμους. Στόχος του σχεδιασμού είναι η ένταξη της κατασκευής στο περιβάλλον της, ένα ορεινό αγροτικό τοπίο με ένα κυματιστό ανάγλυφο το οποίο συγκροτείται από ένα δίκτυο από ανοικτά υψώματα και μικρές κοιλάδες που σχηματίζουν ποικολόμορφους χαμηλωμένους χώρους περίκλειστους, κοίλους, ή κυρτούς. Η ένταξη του κτιρίου στο περιβάλλον του, όπως και η αποτύπωση στο σχέδιο προβληματισμών που συνδέονται με την αστρονομία και την επιστήμη γενικότερα ήταν οι κύριες επιδιώξεις κατά τη διάρκεια της μελέτης. Την πρωταρχική πηγή έμπνευσης που οδήγησε σε σημαντικές αποφάσεις για τη μορφή του κτιρίου και τη χωροθέτησή του σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο όσο και με το ίδιο το τηλεσκόπιο αποτέλεσε η περιγραφή δύο διαφορετικών αντιλήψεων του χώρου από τον Sigfried Giedion και το νόημα που εκείνος απέδωσε σε καθεμία από αυτές: «Στην αυγή της ιστορίας οι σχέσεις του ανθρώπου με τον κόσμο δεν είχαν ακόμα διαρραγεί. Μία από τις εκφράσεις αυτής της σχέσης ήταν η τοποθέτηση των όγκων στον απεριόριστο χώρο. Ο εσωτερικός χώρος λάμβανε λιγοστό φως. Σηματοδοτούσε το σκοτάδι, τη μητρική κοιλότητα της γης.»