Ανάπλαση Παραλίας Βούλας - Μπίνιου, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού, 2014)
Το παραλιακό μέτωπο της Βούλας είναι ένας στενός γραμμικός χώρος μήκους 3 χλμ με πολλά εγκατελειμμένα και περιφραγμένα σημεία. Σε πολεοδομική κλίμακα, η διπλωματική αυτή, θέτει κύριο στόχο να αρθούν οι περιορισμοί και οι αποκλεισμένες περιοχές. Προτείνει το σχεδιασμό μιας περιπατητικής διαδρομής που θα διατρέχει όλα τα σημεία και θα συνδέει με τα ενδότερα της περιοχής. Ο πεζός περπατά δίπλα στη θάλασσα, αλλά συνδέεται με ένα μονοπάτι που θα φτάνει από τη χερσόνησο της Πούντας στον Υμηττό. Στη συνέχεια, η μελέτη εστιάζει στον σχεδιασμό ενός κομβικού σημείου της διαδρομής, στην οργανωμένη ακτή κολύμβησης Β΄ Βούλας. Διαμορφώνεται σε αυτό το σημείο μια μεγάλη παραλιακή πλατεία με οργανωμένες προσβάσεις για τα μέσα μεταφοράς, το ποδήλατο και τον πεζό και ελεύθερες διαδρομές που διατρέχουν όλο το χώρο και εισάγουν ομαλά τον χρήστη στο χώρο της πλαζ. Προτείνονται ήπιες χρήσεις και δραστηριότητες για να χρησιμοποιείται ο χώρος όλο το χρόνο. Αθλητισμός, υπαίθριες εκθέσεις, ήπια εμπορική χρήση για εξυπηρέτηση της πλαζ, χώροι εξυπηρέτησης κολυμβητών, χώροι αναψυχής, εστίασης και σκίασης. Ο κτισμένος χώρος εντάσσεται στο τοπίο αλλά και ικανοποιεί τις αυξημένες ανάγκες χρήσης μιας αστικής πλαζ. Για το λόγο αυτό, επιλέχθηκαν υλικά φιλικά στο περιβάλλον και αναστρέψιμες κατασκευές από ξύλο και μέταλλο.