Κατασκευή Web & Android εφαρμογής για δημιουργία και παρουσίαση δυναμικών δεδομένων - Αθανασόπουλος, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2014)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η έρευνα, η σχεδίαση και η κατασκευή μιας Web και μιας Android εφαρμογής παρουσίασης δυναμικών δεδομένων. Κυριότερο ενδιαφέρον της εργασίας είναι η δυνατότητα η εφαρμογή να είναι πλήρως δυναμική και καθώς ο χρήστης δημιουργεί το «σχήμα» των δεδομένων του, να δημιουργούνται αυτόματα τα αντίστοιχα “views” σε web αλλά και στην Android εφαρμογή, ώστε να δίνεται η δυνατότητα προβολής και επεξεργασίας των δεδομένων του. Επίσης σημαντική προϋπόθεση στο σχεδιασμό μας είναι η δομή μας να χρησιμοποιείται ως πρότυπο για παραγωγή ομοειδών εφαρμογών των οποίων το γενικό development να μπορεί να ξεκινήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στο πρώτο κεφάλαιο υπάρχει η ανάλυση των απαιτήσεων των εφαρμογών, που ορίζονται όλα τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες που απαιτείται να έχουν και να εκτελούν. Στο δεύτερο κεφάλαιο υπάρχει η παρουσίαση και περιγραφή των βασικών ορολογιών που είναι απαραίτητες να γνωρίζει κάποιος για τη λειτουργία ή και τη δημιουργία αυτών των εφαρμογών. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφονται όλες οι τεχνολογίες, βιβλιοθήκες καθώς και εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές μας κατά τη δημιουργία αλλά και τη λειτουργία τους. Τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο πραγματοποιείται εκτενής περιγραφή των λειτουργιών των δυο εφαρμογών (PHP Web app & Android application) καθώς και τα πιο σημαντικά μέρη του κώδικα που εκτελείται σε κάθε περίπτωση.