Εφαρμογές προσομοίωσης συμπεριφοράς θερμοακουστικών μηχανών με το πρόγραμμα DeltaEC - Παπασταμόπουλος, Βασίλειος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας, 2014)
Η εργασία αυτή έχει σκοπό να παρουσιαστεί η λειτουργία των θερμοακουστικών συσκευών, το εξειδικευμένο για την προσομοίωση θερμοακουστικών μηχανών, πρόγραμμα DeltaEC, καθώς και η συμπεριφορά κάποιων εφαρμογών με τη χρήση του προγράμματος. Η εργασία αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος (κεφάλαιο 1) παρουσιάζονται βασικές έννοιες της θερμοακουστικής και γίνεται μια ιστορική αναδρομή στις έρευνες και στις εφαρμογές της θερμοακουστικής από την ανακάλυψη του φαινομένου, ως τις σύγχρονες εφαρμογές. Εξηγείται η λειτουργία των μηχανών και αναλύεται ο θερμοδυναμικό κύκλος λειτουργίας τους. Στο δεύτερο μέρος (κεφάλαιο 2) παρουσιάζεται το πρόγραμμα η λειτουργία και οι δυνατότητες του με τη χρήση απλών παραδειγμάτων. Στο τρίτο μέρος (κεφάλαια 3-4) γίνεται περιγραφή κάποιων θερμοακουστική συσκευών και της λειτουργίας τους, καθώς γίνεται και προσομοίωση της λειτουργίας τους μέσω του προγράμματος DeltaEC. Στο τρίτο κεφάλαιο προσομοιώνονται συσκευές με ταλαντωτική ροή (με μηδενική σταθερή ροη), ενώ στο τέταρτο συσκευές με μη μηδενική σταθερή ροή