Δίκτυα Μεταφοράς Συστημάτων Ευφυούς Μέτρησης - Ραφιάς, Ανάργυρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2014)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετώνται τα Συστήματα Ευφυούς Μέτρησης (ΣΕΜ) με έμφαση στο δίκτυο μεταφοράς. Ειδικότερα, αναλύονται και διαστασιολογούνται περιπτώσεις εφαρμογής ΣΕΜ και προτείνονται τηλεπικοινωνιακές λύσεις λαμβάνοντας υπόψη πληθυσμιακά, γεωγραφικά και ρυμοτομικά χαρακτηριστικά καθώς και τις υπάρχουσες τηλεπικοινωνιακές υποδομές.