Τεχνικοοικονομική διερεύνηση συστήματος διαχείρισης λυμάτων της κοινότητας Μάμμαρι - Γεωργίου, Ανδρέας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας., 2014)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται μια τεχνικοοικονομική διερεύνηση κατάλληλου συστήματος διαχείρισης λυμάτων για την κοινότητα Μάμμαρι της επαρχίας Λευκωσίας της Κύπρου. Στόχος της εργασίας αυτής είναι η επιτόπου αναγνώριση και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και η ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης των λυμάτων για την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ) στην κοινότητα. Αρχικά γίνεται μια εκτενής περιγραφή της κοινότητας και του περιβάλλοντος χώρου. Ακολούθως γίνεται μια παρουσίαση των διαφόρων συστημάτων επεξεργασίας λυμάτων που εξυπηρετούνται από αποχετευτικό σύστημα και αφορούν μικρούς οικισμούς. Στη συνέχεια αφού εξετάστηκε η περιοχή, προτείνονται 3 εναλλακτικές λύσεις χωροθέτησης του προτεινόμενου έργου. Αναφέρονται τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και οι ιδιαιτερότητες της κάθε θέσης. Λαμβάνοντας υπόψη την αισθητική του τοπίου και τεχνικοοικονομικά κριτήρια γίνεται σύγκριση των τριών εναλλακτικών λύσεων και επιλογή της καταλληλότερης θέσης. Έπειτα, γίνεται μια τεχνικοοικονομική σύγκριση μεταξύ τριών προτεινόμενων λύσεων για τη διαχείριση των λυμάτων στην κοινότητα και η επιλογή μιας εξ’ αυτών. Τέλος γίνεται η διαστασιολόγηση του συστήματος που επιλέχθηκε ως τελική λύση για τη διαχείριση των λυμάτων στην κοινότητα.