Αποθήκευση Ενέργειας-Μέθοδοι και Εφαρμογές - Μπεν Μπραχιμ, Αμπντ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών. Εργαστήριο Υδροδυναμικών Μηχανών., 2014)
Προσπάθησα σ’αυτή την εργασία να αναπτύξω ένα από τα σηµαντικότερα προβλήµατα της σηµερινής εποχής, την αποθήκευση ενέργειας. Είναι γνωστή σε όλους µας η "πετρελαϊκή κρίση" που ξεκίνησε το 1973 και αφύπνισε την συνείδηση όλων µας µπροστά στον κίνδυνο του ενεργειακού ελλείµµατος. Η αποθήκευση ενέργειας λοιπόν είναι ένας σηµαντικότατος στόχος σε παγκόσµια κλίµακα, µαζί φυσικά µε την ανακάλυψη νέων ενεργειακών πόρων. Η διπλωµατική αυτή εργασία έχει ως στόχο να δώσει στον αναγνώστη της µια σαφή εικόνα των µεθόδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που υπάρχουν σήµερα.