Τεχνοοικονομική αξιολόγηση αυτόνομου φ/β συστήματος σε οικιακή εγκατάσταση - Κολοβός, Αιμίλιος-Σταύρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2014)
Η συγκεκριμένη διπλωματική ασχολείται με την εγκατάσταση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος σε μία οικία στο νομό Θεσσαλονίκης.Η εν λόγω κατοικία δεν είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο και στο εξής θα εξυπηρετείται ενεργειακά απο το φ/β σύστημα