Οδός σταδίου αριθμός μηδέν: κατοικώντας στο κέντρο της Αθήνας - Πάτκα, Αθανασία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2014)
Η παρούσα διπλωματική πραγματεύεται το θέμα της κατοίκησης στο κέντρο της Αθήνας. Η εργασία στηρίχθηκε σε δύο βασικά δεδομένα. Αφενός την ανάγκη για επιστροφή της κατοικίας στο κέντρο, αφετέρου την σκοπιμότητα επανάχρησης κενών κελυφών της πόλης. Τα δύο αυτά δεδομένα προήλθαν από τις συζητήσεις σχετικά με διαγωνισμούς και αναπλάσεις σε περιοχές της Αθήνας, τα οποία προκειμένου να έχουν νόημα θα έπρεπε να αφορούν τους κατοίκους της πόλης, ο πληθυσμός των οποίων έχει μειωθεί. Από την άλλη το λανθάνον δυναμικό των κτιρίων του κέντρου συνεχώς αυξάνεται με πλήθος κενών κτισμάτων. Αξιοποιώντας πιλοτικά ένα υπάρχων κέλυφος στην οδό Σταδίου, εξετάζουμε με ποιους όρους θα μπορούσε να κατοικηθεί αυτή η περιοχή. Θέλοντας να δημιουργήσουμε έναν πολυλειτουργικό χώρο δημιουργούμε ένα συγκρότημα κατοικιών, το οποίο συνδυάζεται με άλλες χρήσεις, όπως εμπορικές, γραφεία, χώροι εργασίας, εστιατόρια, καφέ και έναν κινηματογράφο. Η εργασία κλείνει με την καταγραφή μεγάλων κτισμάτων της πόλης, τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα εδώ και χρόνια και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για ανάλογους σκοπούς.