Νηπιαγωγείο στο Μεταξουργείο - Ντούρα, Μαγδαλήνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2014)
Η περιοχή του Μεταξουργείου ήταν και είναι μια εργατική συνοικία που αντιμετωπίζει πολλά χωρικά και κοινωνικά προβλήματα. Η επιλογή του θέματος αυτής της διπλωματικής αποτελεί μια προσπάθεια να δώσουμε λύση σε ένα από τα σημερινά προβλήματά της: στην έλλειψη χώρου για το 85ο διθέσιο, ολοήμερο νηπιαγωγείο Αθηνών, το οποίο συστεγάζεται με το αντίστοιχο δημοτικό. Το οικόπεδο που επιλέχθηκε βρίσκεται μεταξύ των οδών Λεωνίδου, Θερμοπυλών, Σφακτηρίας και Σαλαμίνος. Είναι ένα διαμπερές οικόπεδο με κύριο μέτωπο προς στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας, όπου τοποθετείται το κύριο μέτωπο προβολής του κτιρίου, ως ένα πιο φιλικό όριο μεταξύ πόλης και νηπιαγωγείου. Μέσα στο οικόπεδο, υπάρχουν δύο διατηρητέα κτίρια τα οποία καλούμαστε να ενσωματώσουμε στη λειτουργία του νηπιαγωγείου. Κεντρική ιδέα είναι η δημιουργία ενός βασικού διαδρόμου κίνησης, ο οποίος εκφράζεται με μια μεταλλική κατασκευή, και γύρω από αυτόν διαρθρώνονται οι βασικοί όγκοι του κτιρίου. Η κατασκευή αυτή διατρέχει όλο το κτίριο δημιουργώντας μια δευτερεύουσα είσοδο από την οδό Λεωνίδου . Κάθε όγκος εκφράζει και μια ξεχωριστή λειτουργία, ενώ ο διάδρομος της κίνησης λειτουργεί άλλοτε ως ενοποιητικό στοιχείο, και άλλοτε, ως διαχωριστικό. Η αυλή του νηπιαγωγείου τοποθετείται στο κέντρο του οικοπέδου, ενώνοντας, λειτουργικά και συνθετικά, το νηπιαγωγείο με τα διατηρητέα νεοκλασικά. Η συνολική σύνθεση είναι ένα ιδιαίτερα εσωστρεφές σύστημα, που ενεργοποιεί το κέντρο του οικοπέδου. Διατηρεί ένα ισχυρό όριο προς τον πεζόδρομο, το οποίο, όμως, υποχωρεί ανά σημεία δημιουργώντας πλατώματα για την καλύτερη ένταξή του στο περιβάλλον της γειτονιάς.