Τριδιάστατος σχεδιασμός μονάδων του συστήματος ανάγνωσης δεδομένων και σκανδαλισμού για τους ανιχνευτές Micromegas για την αναβάθμιση New Small Wheel του ανιχνευτή ATLAS στον επιταχυντή LHC στο CERN. - Κουλούρης, Αιμιλιανός (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.Τομέας Φυσικής., 2014)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έγινε στα πλαίσια του σχεδιασμού της αναβάθμισης του ανι- χνευτή ATLAS στο CERN. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση περιλαμβάνει την αντικατάσταση των Small Wheel με τα New Small Wheel, με χαρακτηριστικά τέτοια ώστε να μπορεί το πείραμα να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις που θα επέλθουν με την δεύτερη επανέναρξη της λειτουργίας του LHC το 2018. Αυτή η εργασία, όμως, έχει να κάνει με το σχεδιασμό στοιχείων ενός συνόλου υποσυστημάτων, όπως το σύστημα ανάγνωσης δεδομένων και το σύνολο υπηρεσιών των ανιχνευ- τών Micromegas του New Small Wheel. Τα τρισδιάστατα μοντέλα και οι προσομοιώσεις που έγιναν αφορούν κυρίως εξωτερική δομή, ηλεκτρονικές πλακέτες, καλώδια, σωλήνες μεταφοράς αερίου και νερού αλλά και εσωτερική διάρθρωση των ανιχνευτών Micromegas.