Η επίδραση πυρήνα πολυμερούς αφρού στην πλευρική κατάρρευση μεταλλικών κελυφών - Γεωργακοπούλου, Διαμάντω (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Τεχνολογίας των Κατεργασιών, 2014)
Μελετάται η επίδραση πυρήνα πολυμερούς αφρού στην πλευρική κατάρρευση μεταλλικών κελυφών. Συμπιέζονται πλευρικά σωλήνες ποικίλων διαστάσεων με και χωρίς τον πολυμερή αφρό στο εσωτερικό τους. Παρατηρείται αύξηση της απορροφώμενης ενέργειας μετά την προσθήκη του πυρήνα.