Παίγνια Συμφόρησης: Στοχαστικές Επεκτάσεις και Τεχνικές Μείωσης του Τιμήματος της Αναρχίας. - Λιανέας, Αθανάσιος (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2014)
Το αντικείμενο της διατριβής είναι η θεωρητική ανάλυση και γενίκευση μοντέλων παιγνίων συμφόρησης, με στόχο την μελέτη μεθόδων μείωσης του Τιμήματος της Αναρχίας και τη μελέτη στοχαστικών επεκτάσεων των παιγνίων συμφόρησης με παράλληλη έρευνα του κατά πόσο μπορούν αυτές να επηρεάσουν, είτε θετικά είτε αρνητικά, το Τίμημα της Αναρχίας. Αρχικά, παρουσιάζονται βασικά στοιχεία της βιβλιογραφίας που έχουν άμεση σχέση με τα προβλήματα που μελετήθηκαν και στην συνέχεια ακολουθεί μια εκτεταμένη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εργασίας.