Μελέτη θερμικών και μηχανικών ιδιοτήτων βιοδιασπώμενων πολυμερικών σύνθετων υλικών - Δερβεντζής, Ανδρέας Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μηχανικής. Εργαστήριο πολυμερών, 2014)
Τα σύνθετα πολυμερών με wood flour έχουν προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που συνδέονται με την χρήση ενός φυσικού οργανικού υλικού πλήρωσης έναντι ενός ανόργανου μεταλλικού. Οι πρώτες μελέτες έγιναν για μήτρες παραδοσιακών πολυμερών, όμως το περαιτέρω βήμα είναι η χρήση βιοδιασπώμενων, ώστε το τελικό προϊόν να είναι εξ'ολοκλήρου βιοαποικοδομήσιμο. Στην παρούσα εργασία ασχοληθήκαμε με την παρασκευή καθώς και την θερμική και μηχανική κατεργασία σύνθετων υλικών πολυμερικής βιοδιασπώμενης μήτρας με ενίσχυση από wood flour.