Behavior change support system and methodology - Παπαδομαρκάκης, Ηλίας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2014)
Η παρούσα διπλωματική εργασία προσανατολίζεται σε στρατηγικές αλλαγής συμπεριφοράς , χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και τους υπολογιστές. Η ραγδαία ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μας δίνει τη δυνατότητα , περισσότερο από κάθε άλλη φορά , να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, πραγματεύεται τη διαδικασία εξαγωγής σχετικής ομοιότητας μεταξύ χρηστών , όσο αφορά την οικιακή κατανάλωση νερού , με απώτερο στόχο την αλλαγή συμπεριφοράς μέσω της στρατηγικής κοινωνικών συγκρίσεων. Ο υπολογισμός της ομοιότητας γίνεται με αλγόριθμο ομοιότητας που χρησιμοποιεί βάρη σε κάθε χαρακτηριστικό του χρήστη. Στην εργασία χρησιμοποιούμε την AHP για να πάρουμε τα βάρη . Καινοτομούμε τροποποιώντας την παραπάνω διαδικασία , με τρόπο που αναλύεται διεξοδικά παρακάτω. Επίσης ο αλγόριθμος για την ομοιότητα των χρηστών έχει υλοποιηθεί στην γλώσσα προγραμματισμού R language και είναι απόλυτα λειτουργικός . Τέλος , σαν εναλλακτικό τρόπο αλλαγής συμπεριφοράς , έγινε έρευνα στη βιβλιογραφία και δημιουργήθηκε ένας κατάλογος από δράσεις , με ποσοστά μείωσης , που αποσκοπούν στην μείωση της οικιακής κατανάλωσης νερού.