Μελέτη αλγορίθμων ελέγχου σε φωτοβολταϊκό αντιστροφέα - Παπαϊωάννου, Χαρίλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2014)
Στην παρούσα εργασία μοντελοποιήθηκε και μελετήθηκε το συνολικό σύστημα μιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης συνδεδεμένης μέσω αντιστροφέα στο δίκτυο. Οι βαθμίδες που αποτελούν αυτή τη μονάδα διεσπαρμένης παραγωγής είναι το φωτοβολταϊκό πεδίο, ο ανιχνευτής σημείου μέγιστης ισχύος (MPPT), ο αντιστροφέας και ασφαλώς το κεντρικό δίκτυο. Για τη μελέτη του συστήματος που αναφέρθηκε, έγινε μοντελοποίηση όλων των επιμέρους στοιχείων που το αποτελούν τόσο στο Simulink του Matlab, όσο και στον εξειδικευμένο προσομοιωτή RTDS του εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας. Στη συνέχεια μέσω των κατάλληλων προσομοιώσεων κατέστη εφικτή η μελέτη του συστήματος.