Μετρήσεις ηλιακής ακτιωοβολίας με χρήση διάταξης ηλιακού ιχνηλάτη - Πλώτας, Δημήτρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2014)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μέτρηση της ηλιακής ακτινοβολίας(άμεση-διάχυτη-συνολική) με χρήση διάταξης ηλιακού ιχνηλάτη καθώς και η σύγκριση των αποτελεσμάτων που προκύπτουν ανάλογα με τη γωνία κλίσης του συλλέκτη. Οι μετρήσεις διεξήχθησαν στο επίπεδο κάθετο του Ήλιου καθώς και σε σταθερά ύψη 30, 50 και 70 μοιρών και η σύγκριση έγινε με βάση την συνολική ακτινοβολία και ενέργεια που καταγράφηκε στο κάθε επίπεδο.