Συντήρηση και δοκιμαστική λειτουργία της μηχανής κόπωσης εφελκυσμού-θλίψης SCHENK του εργαστηρίου Στοιχείων Μηχανών του ΕΜΠ - Τσούτση, Σταυρούλα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μηχανολογικών Κατασκευών και Αυτομάτου Ελέγχου. Εργαστήριο Στοιχείων Μηχανών, 2014)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία περιγράφεται η διαδικασία συντήρησης κι επαναλειτουργίας μηχανής κόπωσης, εφελκυσμού-θλίψης Schenk του εργαστηρίου Στοιχείων Μηχανών ΕΜΠ. Συγκεκριμένα, αναπτύσσεται το θεωρητικό υπόβαθρο που απαιτείται για την κατανόηση τέτοιου τύπου μηχανημάτων καθώς και σημαντικές λεπτομέρειες της λειτουργίας και των δυνατοτήτων τους. Εν συνεχεία, αναλύεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε προς αποκατάσταση του υπό εξέταση μηχανήματος της εταιρίας Carl Schenck, με έτος κατασκευής το 1959. Περιγράφεται επίσης η αρχή λειτουργίας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθώς και τα επιμέρους τμήματα που το απαρτίζουν. Μετά από έρευνα, εντοπίστηκαν όλες οι απαραίτητες τεχνικές οδηγίες, οι οποίες συνέβαλλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση της συντήρησης του μηχανήματος, την κατάλληλη ρύθμιση των αυτοματισμών του και την επαναλειτουργία του.