Αριθμητική Προσομοίωση Κυματισμών στην Παράκτια Ζώνη - Τσιούρης, Θεοχάρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Εργαστήριο Λιμενικών Έργων, 2014)
Σκοπός της εργασίας είναι η σύγκριση δύο μοντέλων, του MIKE21 BW και του Chondros and Memos (2014), σε σχέση με τα δεδομένα τεσσάρων πειραμάτων της διεθνούς βιβλιογραφίας, για σενάρια μονοδιάστατης και δισδιάστατης κυματικής διάδοσης, πάνω από ύφαλα εμπόδια απότομης ή ήπιας κλίσης, με θραύση και χωρίς θραύση και με ταυτόχρονη εμφάνιση φαινομένων όπως ρήχωση, περίθλαση και διάθλαση.