Επανάχρηση δημοτικής αγοράς Κυψέλης- μετανάστες στην Κυψέλη: κοινωνικός, εθνοτικός, φυλετικός διαχωρισμός και διατομεακές σχέσεις.Μια αρχιτεκτονική ματιά με αφορμή το έργο της Shirin Neshat “Women without men” - Mοχάμαντ Πουρ, Σαμπνάμ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού, 2014)
Η διπλωματική εργασία πραγματεύεται την επανάχρηση της διατηρητέας Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης με αφορμή το έργο ''γυναίκες δίχως άνδρες'' της Ιρανοαμερικανίδας καλλιτέχνιδος Shirin Neshat. Η κύρια θεματική στα έργα της βασίζεται στις συνθήκες ζωής των (μουσουλμάνων) γυναικών και το ασφυκτικό πλαίσιο κοινωνικών και πολιτικών προκαταλήψεων που αντιμετωπίζουν. Η περιοχή της Κυψέλης -ως η πλέον διαπολιτισμική συνοικία της Αθήνας- αποτελεί το ιδανικό σημείο ένταξης, συγχώνευσης και συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμικών ιδεολογιών περί θεμάτων φύλου, σεξουαλικότητας και γυναικείων δικαιωμάτων (μεταναστριών). Η Δημοτική Αγορά χωρίζεται σε τρεις εννοιολογικούς χώρους: την Κόλαση, το BARZAKH-Καθαρτήριο και τον Παράδεισο-Κήπο. Η είσοδος πραγματοποιείται επί της Φωκίωνος Νέγρη μέσω ραμπόσκαλας που κατεβαίνει στο υπόγειο. Στη συνέχεια οι επισκέπτες βάση των αντιλήψεών τους περί φύλου, σεξουαλικής ταυτότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού, χωρίζονται σε ομάδες ανδρών και γυναικών. Ο τελευταίος μεταβατικός χώρος- Παράδεισος περιλαμβάνει τα κυρία στοιχεία των περσικών κήπων. Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν ένα μικρό υπόσκαφο αμφιθέατρο στο αίθριο και κλιμάκων που οδηγούν στα πατάρια τα οποία συνδέονται με το δώμα που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος αναψυχής. Επιπλέον ο χώρος θα δοθεί προς χρήση των κατοίκων μετά το πέρας της έκθεσης. Οι πολεοδομικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την πεζοδρόμηση των οδών Ζακύνθου και Σποράδων, διαπλάτυνση του πεζοδρομίου σε όλη την έκταση της οδ. Σύρου και διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου.