Μουσείο Σεισμού στην Κεφαλλονιά - Κοκκάλα, Ναταλία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2014)
Στόχος της διπλωματικής ήταν η δημιουργία ενός κτιρίου αφιερωμένου στην εκπαίδευση, την έρευνα, την μείωση της τρωτότητας της κοινωνίας απέναντι στον σεισμό, στο πλαίσιο μιας σφαιρικής θεώρησης του φαινομένου ως αναπόσπαστου τμήματος του τόπου. Η επιλογή της Κεφαλλονιάς, και συγκεκριμένα του Αργοστολίου, για την χωροθέτηση του Μουσείου έγινε δεδομένων των γεωλογικών χαρακτηριστικών της, αλλά και της ιστορίας της, που στιγματίστηκε από σεισμικά συμβάντα. Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός κτιρίου που λειτουργεί καθόλη την διάρκεια της ημέρας, συνδυάζοντας ενημέρωση, εκπαίδευση και έρευνα. Που να προετοιμάζει τον γενικό πληθυσμό, να καταρτίζει μηχανικούς και ιατρούς καταστροφής, και μέσω μακροπρόθεσμης και σχεδιασμένης προσπάθειας να μειώνει την τρωτότητα του πληθυσμού. Στο κτιριολογικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται ένα μικρό Ερευνητικό Κέντρο, παράρτημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Η έρευνα επεκτάθηκε στους τομείς της πολιτικής προστασίας και της διαχείρισης καταστροφών. Η περίοπτη θέση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτιρίου, μέσα στην σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό μετά την καταστροφή, σηματοδοτούν ένα ασφαλές σημείο συνάντησης και συγκέντρωσης. Μέσα από μια καθορισμένη, βιωματική πορεία στο τοπίο και τον χώρο, η σύνθεση στόχο έχει ο επισκέπτης να αποκτήσει μια νέα θεώρηση του φαινομένου του σεισμού. Να κατανοήσει τις πολλαπλές πτυχές του, να αναλογιστεί την σχέση του ίδιου και του τόπου με αυτό, κι εν τέλει να κατακτήσει τις γνώσεις και δεξιότητες ώστε να μπορέσει να συναπάρξει μαζί του. Σε συνδυασμό με το Ερευνητικό Κέντρο, το Μουσείο Σεισμού φιλοδοξεί να αποτέλεσει ένα σημείο αναφοράς διεθνώς για την Κεφαλλονιά και το Αργοστόλι, ένα κέντρο παραγωγής γνώσης στην υπηρεσία της κοινότητας.