Ψευδοφάσμα Πινάκων - Θεωρητικές Ιδιότητες και Σχεδίαση - Κούτρα, Ελένη (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2014)
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η μελέτη του ψευδοφάσματος πινάκων. Αρχικά δίνονται βασικοί ορισμοί και θεωρήματα της Γραμμικής Άλγεβρας καθώς και η παραγοντοποίηση S.V.D. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται 14 βασικά θεωρήματαγια το ψευδοφάσμα με τις αποδείξεις τους όπως και τα αντίστοιχα θεωρήματα για το φάσμα. Επιπλέον, αναπτύσσονται δύο αλγόριθμοι για τη σχεδίαση του ψευδοφάσματος, ο Αλγόριθμος Διαμέρισης Δεδομένου Χωρίου και ο Αλγόριθμος Ιχνηλάτισης Συνόρου. Τέλος, εφαρμόζονται οι δύο παραπάνω αλγόριθμοι σε τρεις πίνακες, τους Kahan, Frank, και Redheffer με τη βοήθεια του Matlab.