Αειφορία σε ξενοδοχεία - Αναφορά αειφορίας Sunwing Resort & Spa Kallithea Rhodes - Σαρούκος, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Ερευνας, 2014)
Η εργασία αυτή έχει θέμα την αειφόρο ανάπτυξη στα ξενοδοχεία και ιδιαίτερα στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε τουριστικές περιοχές. Αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η έννοια της αειφορίας, η ιστορία, η εξέλιξή της και οι οργανισμοί που ασχολούνται με το θέμα διεθνώς. Επίσης παρουσιάζονται οι τύποι και οι οργανισμοί πιστοποίησης ξενοδοχείων ως προς την αειφορία καθώς και παραδείγματα καλών πρακτικών. Το δεύτερο μέρος είναι μία Αναφορά Αειφορίας για το ξενοδοχείο Sunwing Resort & Spa Kallithea της Ρόδου. Η αναφορά συντάχθηκε σε συνεργασία με την εταιρία και αποσκοπεί στη βελτίωση των πρακτικών που χρησιμοποιούνται αλλά και στην παρουσίασή τους προς τα ενδιαφερόμενα μέρη. Παρουσιάζονται στοιχεία για την περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική πολιτική της εταιρίας στα πρότυπα του Global Reporting Initiative G4. Τέλος σχολιάζεται το αποτέλεσμα και οι παρατηρήσεις που προέκυψαν.