Επεμβαίνοντας στο Όριο. Πράσινη Γραμμή - Ιωάννου, Χαράλαμπος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού, 2014)
Η πράσινη γραμμή στη πόλη της Λευκωσίας είναι ουσιαστικά ένα κενό, υπάρχει αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι μαζί του. Στη διπλωματική αυτή γίνεται μια προσπάθεια να μετασχηματιστεί το «κενό», με διάφορα συστήματα μετασχηματισμού.